Wijnen

Languedoc Collines du Bourdic
Het wijnbedrijf Collines du Bourdic ligt ± 25 KM ten noord-westen van Nîmes. In der tijd begonnen als een Cooperatie, is het nu een onderneming in de vorm van een vennootschap met een eigen bestuur en de boeren als aandeelhouders. Bourdic wordt momenteel tot de top van de Zuid-Franse wijnproducenten gerekend. Eén en ander wordt bevestigd door reeksen medailles op nationale concoursen en vele Awards bij verkiezing “100 beste VdP d’Oc in Nederland en België in 2007.

logo Bourdic

                                                                     NIEUW GEINTRODUCEERD IN 2018!
Onder het label "Les Vignes" hebben we dit jaar een nieuwe serie wijnen opgenomen in ons assortiment. Met in de basis

Wit: Chardonnay & Sauvignon-Blanc Rood: Merlot Rosé: Grenache met een beetje Syrah

SPECIALE BLENDS: Wit: Chardonnay / Viognier Rood: Syrah / Viognier

bourdic gevel kleinerfoto rene klein

Wijnen uit de serie onder het Label Terre Eulalie worden gemaakt met respect voor natuur & milieu weergegeven door de Salamander op het etiket !

salamander terre eulalie

Rood: Terre Eulalie Merlot / Terre Eulalie Merlot Boisé met hele lichte houtrijping / Terre Eulalie Les Artitstes Wit: Terre Eulalie Chardonnay / Terre Eulalie Chardonnay Boisé / Terre Eulalie Viognier Rosé: Terre Eulalie Grenache rosé Languedoc

De klassieke reeks bevat

Rood: Merlot VdP d’Oc (eén van de beste uit de Languedoc met jaarlijks vele médailles) Syrah VdP d'Oc / Cabernet-Sauvignon VdP d'Oc / Charmes blend Merlot / Cabernet Sauvignon Prestige blend Merlot / Cabernet Sauvignon 3 maanden op eiken gelagerd!

Wit: Chardonnay VdP d’Oc verrukkelijke, rijke wijn met een geelgroene kleur. De oorspronkelijk uit de Bourgogne afkomstige Chardonnay doet het erg goed in de Languedoc en de Gard. Viognier VdPd d'Oc Bourdic is DE producent van Viognier in de Languedoc Prestige blanc 100% Chardonnay 3 maanden op eiken gelagerd!

 logo racine

Onder het label "Racine" brengt Bourdic onderstaande wijnen uit:

Wit: Viognier / Rousanne Rosé: Grenache / Syrah Rood: Grenache / Syrah

 kaartje Bourdic

Wijnen onder het label Rabassierre zijn supérieur en goed te combineren bij gerechten met truffels die in deze streek ook veelvuldig worden gevonden!

Wit: Viognier / Grenache-blanc / Rousanne Rosé: Grenache / Syrah Rood: Grenache / Syrah

 

Champagne Moutard etiketchampagne Moutard fles

Champagne Moutard

Champagne Moutard Grande Cuvée komt van wijnstokken uit Côtes des Bar in het franse Champagnegebied. Na minimaal drie jaar rijping in de cave heeft de Moutard Brut zich ontwikkelt tot een volwassen champagne met veel finesse. In de Côte des Bar verbouwd men de traditionele druivensoorten voor Champagne, waardoor de Pinot Noir en Chardonnay er hun zeer karakteristieke, rijke en fruitige aroma's kunnen ontwikkelen. Door de gebruikelijke methode om wijnen van verschillende jaren te combineren zijn de wijnmakers bij Moutard in staat champagnes van een constante kwaliteit te bieden voor een zeer scherpe prijs

Een heerlijke Champagne met veel finesse in de smaak. De neus is fris en zeer fijn, vol met aroma's van boter, amandelen en brioche.

Deze Champagne is afkomstig van de wijnstokken uit de Côtes des Bar waar zij gedurende verschillende jaren werden geproduceerd. Na de traditionele gisting vindt een tweede gisting op fles plaats. Hierbij ontwikkelt zich het voor champagne kenmerkende koolzuur in de fles. De Champagne rijpt minimaal 3 jaar in de cave voordat deze wordt vrijgegeven voor de verkoop.

 

 

Van het Huys thuis in wijn  |  Kantoor: +31 172-416752  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.